Green&Blacks - tuotteet

Graig Sams perusti vuonna 1991 Green & Black´sin yhdessä vaimonsa Josephine Fairleyn kanssa.än Graig  on myös Whole Earthin perustaja,

Kaikki alkoi tummasta 70% suklaanpalasta, joka oli päätynyt Whole Earthin pöydälle. Suklaanpala oli niin maukas, että siltä istumalta he päättivät ruveta valmistamaan luomusuklaata.

Lomallaan Belizessä, Väli-Amerikassa he törmäsivät Trinitario kaakaopapuja viljelevään kaakao-osuuskuntaan, joka oli juuri menettänyt pääasiakkaansa. Tältä matkalta syntyi maailman ensimmäinen Reilun Kaupan suklaa: Maya Gold.

Green & Black´sin kaakaopavut tulevat edelleen samalta osuuskunnalta Belizestä. Suklaaholisteina Craigin ja Josephinen tie jatkui useiden hienojen suklaiden luomiseen, raaka-aineiden ollessa aina huippuluokkaa ja tämän he toivat esiin ilmoittamalla kaakaopitoisuuden levyn päällysteessä. Tämä oli täysin uutta esim. maitosuklaiden kohdalla. Nykyään Green & Black´s 70% ja 85% tummat suklaat ovat supersuosittuja.

Kaikki Green & Black´s suklaat ovat luomuja, sekä Reilun kaupan eettisillä periaatteilla valmistettuja. Samoin myös 100% kaakaojauhe on luomu ja reilu. Green & Black´sin käyttämät Trinitario kaakaopavut ovat maultaan täyteläisen voimakkaita ja kalliimpia kuin yleensä (98%) suklaissa käytetyt Forestero kaakaopavut.

Green & Black´s: 2011 Coolest Food Brand viisi vuotta perättäin Enlannissa.Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat tällä hetkellä valitettavasti päässeet loppumaan.